Perfecte Iron Condor trading markt

Voor Iron Condor trading is de beste marktsituatie een zijwaartse markt en hoge volatiliteit. Deze combinatie resulteert in hoge winst in relatief korte tijd.

  • Aandelenmarkt beweegt 80% van de tijd zijwaarts, in ieder geval vóór 2012. Daarom is een “Iron Condor” een belangrijke optie strategie voor beleggers, die de afgelopen jaren op hun handen hebben gezeten (of geld hebben verloren)
  • Een hoge volatiliteit (“implied volatility”) levert een hoge optiepremie op en daardoor een hoog winstpotentieel.

Voor Iron Condor trading was 2011 moeilijker dan 2010. We zagen al dat 2010 een relatief gemakkelijk jaar was om winst te maken met Iron Condor trading. Maar 2011 was moeilijker:

  •  De eerste helft van 2011 liet een dalende trend zien met lage volatiliteit (VIX tussen 15 en 22)
  • In de eerste week van augustus maakt AEX een dramatische val en steeg VIX
  • Gelukkig werd volatiliteit in augustus hoog (VIX tussen 30 en 45), zodat in de rest van 2011 winst gemaakt kon worden met zeer brede “Iron Condors”
  • In december 2011 daalde VIX weer naar een range tussen 20 en 30. Zie de volgende grafiek.

 

In bovenstaande grafiek wordt gebruik gemaakt van VIX als volatiliteit indicator. VIX is een zeer goede indicator van gemiddelde “implied volatility” van opties op S&P500 index. VIX heeft een zeer hoge correlatie met VAEX (volatiliteit indicator van AEX) en daarom kunt u VIX gebruiken als volatiliteit indicator voor AEX.

In het e-book “Winstgevend Beleggen met de Iron Condor Methode” wordt uitvoerig beschreven hoe u zich kunt indekken tegen dergelijke plotselinge koersontwikkelingen bij Iron Condor trading.

Succes!

Drs Joost van der Laan

www.IronCondor.nl